"Frimont" - prvo čedo "Fijata" i "Krajslera"

Bez autora
Jan 26 2011

Na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, "Fijat" će premijerno predstaviti model "frimont" (Freemont), prvi automobil proizveden u patnerstvu sa "Krajsler grupom" (Chrysler Group). Novi model će se proizvoditi u meksičkom pogonu Toluka, a u prodaji će se naći u drugoj polovini 2011. godine.Razvijen na osnovama modela "dodž džurni" (Dodge Journey), novi model je prostran i udoban, kreiran da ispuni zahteve užurbane, gradske vožnje, kao i potrebe porodičnog odlaska na kraća i duža putovanja.

"Frimont" - prvo čedo "Fijata" i "Krajslera"Na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, "Fijat" će premijerno predstaviti model "frimont" (Freemont), prvi automobil proizveden u patnerstvu sa "Krajsler grupom" (Chrysler Group).

Novi model će se proizvoditi, kako je saopšteno, u meksičkom pogonu Toluka, a u prodaji će se naći u drugoj polovini 2011. godine.

Razvijen na osnovama modela "dodž džurni" (Dodge Journey), novi model je prostran i udoban, kreiran da ispuni zahteve užurbane, gradske vožnje, kao i potrebe porodičnog odlaska na kraća i duža putovanja.

Dimenzije garantuju izuzetnu prostranost i udobnost modela. Dužina vozila je 489 cm, širina 188 cm, visina 172 cm, a međuosovinsko rastojanje od 289 cm je ujedno i najbolje je u svojoj kategoriji.

Čak sedam standardnih sedišta omogućava svim putnicima jednaku vidljivost, a treći red se po potrebi može preklopiti stvarajući dodatni prostor za prtljag, koji je inače zapremine 1461 litara.

Fiat Freemont pokreće turbo dizel "Multijet" motor od 140 KS ili 170 KS 2.0 , u kombinaciji sa manuelnim menjačem. U budućnosti će biti dostupan u 4x4 verziji sa 170 KS 2.0 MultiJet motorom i 3.6 benzinskim V6 motorom sa 276 KS, oba sa automatskim menjačem.

U ponudi će se naći dva modela sa bogatim paketom opreme, koji će se prodavati i u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik